Topp 5 mest budgetvänliga resmålen 2020

Den svenska valutakursen har sällan varit så svag mot euron och dollarn som den varit under de senaste åren. Och den ser dessutom ut att bli ännu svagare i år. Att därför välja resmål där man får ut så mycket valuta för pengarna som möjligt kan vara en god idé. 

Tidningen Forbes tar varje år fram de mest budgetvänliga resmålen för nästkommande år. Baserat på deras lista har vi därför samlat de som vi tycker är de fem mest intressanta resmålen för år 2020: 

1. Åk på safari i fantastiska Kenya

Om du vill besöka ett land som både har en fantastisk kultur och ett naturliv utöver det vanliga – bör du besöka Kenya. Landet är kanske mest känt för att erbjuda all-inclusive resor. På dessa resor får du både chansen att åka på safari men även njuta av sol och bad. Dessa resor är inte bara prisvärda för den som har en låg budget, utan även den som vill avnjuta ett mer lyxigare alternativ. Oavsett vad du väljer kan vi dock lova att du inte kommer att bli besviken. En resa till Kenya kommer garanterat att få dig att känna att du har spenderat dina pengar väl!

2. Besök Kyoto och njut av fantastisk japansk mat

Japan har satsat hårt på att locka till sig turister de senaste åren. Trots denna satsning är det fortfarande dock inte för dyrt att besöka landet som svensk turist och du kommer heller inte känna att landet har blivit överturistat. 

Kyoto är en av Japans mest intressanta städer. Staden erbjuder ett rikt kulturliv där du både kan besöka fantastiska tempel men även äta oförglömlig mat såsom ramen och sushi till rimliga priser. Japan håller dessutom på att rusta upp inför att vara värd för de olympiska spelen i år. Detta gör givetvis Kyoto till en ännu intressantare destination att besöka och speciellt för den sportälskande turisten. Att boka en resa till Kyoto i Japan är därför ett måste år 2020. 

3. Flyg till Peking och se den kinesiska muren

Att boka en resa till Peking i Kina är faktiskt inte så dyrt som man kan tro. Den kinesiska huvudstaden är fortfarande en budgetvänlig destination att besöka. Som världens mest folkrika lands huvudstad är självfallet Peking en stad utöver det vanliga och som inte kommer att lämna dig utan nya intryck och upplevelser. Att äta den lokala maten och besöka världsberömda destinationer såsom den kinesiska muren kommer heller inte att göra ett för stort avtryck i din plånbok. 

4. Åk till paradisön Ubud på Bali

Att åka till Ubud på Bali är fortfarande en av de hetaste och mest prisvänliga resmålet i hela världen. Resmålet lämpar sig perfekt för den som suktar efter turkost vatten, himmelsk natur och intressant historia. Ubud är dessutom både ett budgetvänligt resmål för den backpackande ungdomen, men även för den mer sofistikerade turisten. Detta då Ubud både erbjuder billiga hostel som kan kosta så lite som 50 kr natten och även exklusiva men relativt billiga hotell. 

5. Besök den grekiska paradisön Milos

Om du blir imponerade av över kända grekiska öar såsom Santorini och Mykonsos har du inte besökt Milos än. Den hisnande vackra ön erbjuder mer än 75 unika stränder och fortfarande varken överturistad eller dyr att besöka. Om du därför vill resa i Europa i år bör du definitivt boka en resa till Milos. 

Redo för att resa? 

Vill du veta mer om hur du kan förbereda dig för din nästa resa och få ut så mycket som möjligt av din valutakurs? Spana in vår valutaomvandlare och få på reda på aktuella valutakurser runt om i hela världen. 

Comments are closed.