Ta semester i Sverige i sommar – här är de bästa svenska sommarorterna

Känner du för att tillbringa din semester i sommar i Sverige? Klart du ska göra det! I och med oroligheterna med corona (COVID-19) och den svaga svenska valutan, kan det vara smart att stanna i Sverige. Sverige är ju dessutom som allra bäst på sommaren! Här nedan har vi samlat våra favoritorter för en semester i Sverige. 

Västkusten – även kallat bästkusten

Finns det något vackrare än västkusten på sommaren? Nej, tror inte det! Sveriges västkust inbjuder till klippbad, pittoreska sjöbodar, skaldjur i världsklass och vyer som man sent glömmer. Den svenska kusten är därför ett självklart alternativ för dig som vill tillbringa din semester hemma i Sverige. Du kan dessutom ta dig enkelt med både tåg, bil, buss och båt. 

Om du söker efter en naturupplevelse, bör du ta dig till Sverige enda marina nationalpark, Kosterhavet och njuta av ett rikt havsliv och oändligt vacker natur. Varför inte passa på att segla dit och kanske ta en tur förbi de välkända kosteröarna eller Sveriges kanske vackraste ö Resö? På koster kan du få uppleva ett bilfritt liv men fortfarande ha fullt upp med att besöka restauranger och ta oförglömliga bad.

För en mer partyupplevelse är det alltid värt att besöka Smögen eller Fjällbacka. Både orterna bjuder in till riktig semesterstämning och du kan både få en bad och partysemester. Om du dessutom besöker Fjällbacka kan du både gå i Camilla Läckbergs fotspår men även se helvetesgapet i Ronja Rövardotter.

Koster

Gotland – en riktig paradisö

Ett annat givet val för din semester i Sverige är Gotland. Sveriges största ö lockar varje år tusentals turister som vill uppleva både allt vad ön har att erbjuda när det kommer till natur men även kultur- och nöjesliv. Visby håller under sommarhalvåret flera spännande event såsom Almedalsveckan och Medeltidsveckan. Att ta sig till Gotland är dessutom enkelt då du kan ta en färja som tar dig smidigt till Visby. 

Om du vill ha en mer stillsam semester på Gotland ska du ta dig Ingmar Bergmans Fårö. Ön har några av Gotlands bästa restauranger och dessutom raukar som du aldrig glömmer. Du kan annars även ta dig till Stora eller Lilla Karlsö som är en riktigt exotisk upplevelse.

Oavsett vad ditt syfte med din semester är – kan vi lova att Gotland har allt du behöver! 

Gotland

Österlen – det bästa av Skåne

Att ta en tur till Österlen är något som också starkt rekommenderas. Österlen är känt för att ha lockat till sig konstnärer och andra kreativa själar för att det är så vackert och inspirerande. Det finns dessutom mycket att göra om vädret skulle vara dåligt. Att ta sig till Österlen är smidigt då du enkelt kan ta antingen, tåg, buss, bil eller båt. 

Österlen bjuder på många härliga semesterorter, varför inte ta ett besök till äppelmusteri-staden Kivik, den vackra nationalparken Stenshuvud Nationalpark, pittoreska Simrishamn eller varför inte spa-staden Ystad? Österlen har mycket att erbjuda och det riktigt kryllar av mysiga B&B’s och caféer. Att besöka Österlen är därför givet om du stannar i Sverige i sommar!

Österlen


Comments are closed.