Våra bästa restips

Internet har gjort det lättare än någonsin att boka resor till hela världen. Fler möjligheter ger samtidigt fler svåra beslut att fatta. För att underlätta din beslutsprocess har vi i det här inlägget samlat våra bästa restips. På så sätt kan du undvika vanliga fallgropar och maximera din nästa resa! 

Restips 1: Åk till länder där du får mycket valuta för pengarna

Om du vill kunna få ut så mycket som möjligt av din resa, kan det vara en god idé att vara medveten om vilka länder som har en svagare valutakurs än Sverige. Det finns ju nämligen inget tråkigare än att känna att man inte har råd att göra något under sin resa. Att därför inte enbart stirra sig blint på vart man man hitta billiga flygbiljetter kan vara klokt. 

Att använda sig av en valutaomvandlare kan därför vara smart. Genom att ha koll på valutakursen redan innan kan man bokar en resa kan man få en god överblick över vad man kommer att ha råd med. Om man exempelvis vill få mycket valuta för pengarna kan exempelvis Brasilien, Sydafrika, Turkiet och Egypten vara värdefulla länder att besöka i år. Samtidigt kommer du inte få mycket för den svenska kronan om du väljer att åka till Storbritannien eller europeiska länder som har Euro som valuta. 

valutaomvandlare

Restips 2: Det finns fler alternativ än flyg

När du väl har bestämt dig för vart du vill resa är det dags att boka biljetter. Om du vill hitta en så billiga resa som möjligt, är ett av våra bästa restips att inte enbart tänka på att ta flyget. Om du exempelvis vill åka till Danmark eller Tyskland kan det ofta både vara billigare och mer utav en upplevelse att ta antingen tåget eller bussen. Med Flixbus kan du exempelvis ta dig från Malmö till Berlin för mindre än 200 kr. Du kan dessutom köpa ett Interrail-kort. På så sätt kand du resa genom hela Europa (inklusive Danmark och Tyskland) och besöka flera destinationer under en viss tidsperiod till en rimlig summa. 

Om det dock är så att du enbart kan ta dig till resmålet via flyg kan vi rekommendera att kolla upp de olika flygbolagens ungdomsbiljetter om du är yngre än 26 år gammal. Norwegian erbjuder exempelvis ungdomsbiljetter om du flyger inom Norden och SAS till hela Europa. 

Det kan vidare också vara en god idé att kolla upp lokala reseappar där du kan dela bilresor såsom GoMore. Att dela en bil kan ofta vara det billigaste resesättet. Det kan dessutom ge dig en helt unik upplevelse där du får träffa helt nya personer! 

resa tåg köpnehamn berlin

Restips 3: Håll koll på resebloggar och reseguider

Vårt tredje restips är att när du väl är på själva resmålet att använda resebloggar och reseguider. Det finns idag tusentals passionerade resande människor som älskar att dela med sig av sina upplevelser och tips. Genom att läsa deras tips kan du få många bra lokala tips som kan göra din resa bättre. Resetidningen Vagabond har exempelvis resguider för flera hundratals resmål. Den svenska bloggaren Alexander Waltner, även kallad Swedish Nomad, är ett annat exempel på en vass guide. 

reseguide reseblogg

Comments are closed.