De 5 mest prisvärda hotellen i New York

Har du bokat en resa till “The Big Apple” och letar efter ett prisvärt hotell? Att hitta billiga hotell i New York är inte en lätt match. Här har vi därför listat våra bästa New York tips när det kommer till prisvärda hotell.  

Att hitta prisvärda hotell i New York är utan tveka en utmaning. New York har kommit att bli en av de dyraste städerna i världen. Att därför hitta ett billigt hotell, som dessutom är lite trevligt, är inte något enkelt. Priserna är generellt sett höga och det är in princip omöjligt att hitta ett hotellrum under 1000 kr/natten och detta speciellt då den svenska valutakursen är så svag mot dollarn. För att underlätta detta problem har vi listat de fem mest prisvärda hotellen i New York, där du kan få det som amerikanerna brukar kalla “value for money”. 

The Jane

Pris per natt: från 1300 kr (rum med våningsrum och delat badrum kostar från 760 kr)

Område: Meatpacking District 

Passar för: Resenären som vill uppleva något historiskt och inte har tänkt att tillbringa så mycket tid inne på hotellrummet 

The Jane är ett av de äldsta hotellen i New York och öppnade redan 1908 som ett härbärge för sjömän. Hotellet renoverades 2008 och är idag en mix av klassisk båthytt blandat med mer moderna inslag. Rummen i de lägsta prisklassen kan te sig lite väl spartanskt och klaustrofobiskt, men om du är “i staden som aldrig sover” för att uppleva staden, är hotellet perfekt. The Jane är dessutom ett av de billigaste och mest prisvärda hotellen i New York då det ligger i det trendiga området Meatpacking District. 

Boka här: https://www.thejanenyc.com/

NU Hotel 

Pris per natt: från 1000 kr 

Område: Downtown Brooklyn

Passar för: Turisten som vill på prisvärt boutiquehotell och uppleva trendiga Brooklyn.

NU Hotel ligger i trendiga Brooklyn är ett perfekt prisvärt hotell för resenären som vill passa på att glida runt i trendiga Williamsburg och promenera på mysiga Brooklyn Bridge. Rummen är små men har allt som du behöver för att ha ett riktigt trevligt New York besök. Hotellet erbjuder dig dessutom möjligheten att låna en cykel som du kan åka runt på och känna dig som en äkta ungdomlig Brooklyn-hipster. 

Boka här: https://www.nuhotelbrooklyn.com/

Moxy Times Square 

Pris per natt: Från 1500 kr

Område: Midtown

Passar för: Resenären som vill bo enkelt och fräscht precis vid Times Square

Vill du bo på Manhattan till ett bra pris? Moxy Times Square erbjuder små, fräscha och trendiga rum mitt precis vid Times Square. Rummen har allt du behöver trots dess småskaliga storlek. Hotellet erbjuder dessutom en rooftop bar, en skaldjursrestaurang och restaurang som erbjuder grym brunch. Om du därför letar efter ett prisvärt hotell i New York som ligger mitt i smeten, är Moxy Times Square det rätta alternativet för dig. 

Boka här: http://moxytimessquare.com/

Hotel Mimosa 

Pris per natt: 800 kr och uppåt

Område: Lower East Side 

Passar för: Den som vill på mitt i händelsernas centrum till en låg prislapp

Hotel Mimosa är inget lyxhotell, men ett perfekt alternativ för resenären med en tight budget som ändå vill bo på ett centralt hotell i New York. Rummen har allt som du behöver, såsom plattskärms-tv, luftkonditionering, mörkläggningsgardiner och wi-fi. Från hotellet har du nära till allt och kan enkelt kila ner till China-town och äta autentisk kinesisk mat. Du har dessutom nära till Little Italy där du kan njuta av fantastisk italiensk pasta och pizza.

Boka här: https://www.hotelmimosany.com/

Pod 51

Pris per natt: från 750 kr 

Område: Midtown East

Passar för: Turisten som vill ha ett enkelt boende och bo centralt


Pod 51 är det perfekta hotellet för resenären som vill bo centralt och hippt. Du kan välja att antingen dela rum eller ha ditt egna rum. Rummen är små och enkla, men hotellet erbjuder bra sociala ytor där du kan avnjuta en kall medhavd öl eller njuta av utsikten över staden upp på hotellets rooftop. Hotellet ligger dessutom centralt och du kan enkelt ta dig till alla turistattraktioner.  

Boka här: https://www.thepodhotel.com/pod-51 

Comments are closed.