De 5 bästa hotellbokningssajterna

De 5 bästa hotellbokningssajterna

Det finns idag hur många sidor som helst att boka hotell och boende på. Då utbudet är stort kan det vara svårt att veta vilken hotellbokningssajt man ska välja när man ska ut och resa. För att underlätta letandet har vi samlat de 5 bästa sidor om du ska boka hotell i Europa.

Sofia

Ett hav fullt av möjligheter

Idag finns det massor av olika sidor där man kan boka hotell och annat boende på. Att veta vilken hotellbokningssajt man ska använda kan därför vara ett överväldigande projekt. Vi har därför listat de sidor vi tycker är bäst att använda när man ska boka hotell eller annat boende i Europa. 

5 bästa hotellbokningssajterna

Score: 10/10

Hotels.com är en av de vassaste hotellbokningssajterna oavsett var du ska resa i världen. Bokningssajten erbjuder ett fantastiskt utbud. De flesta av hotellen på hotellbokningssajten är dessutom både bra och finns att boka till konkurrenskraftiga priser. Om du vill boka billiga hotell med hög kvalitet ska du använda dig av Hotels.

Fördelar: Hotels erbjuder både ett stort, prisvärt och kvalitetsmässigt utbud av hotell. De har dessutom en bra kundtjänst.

Bra att veta: Om du är medlem får du alltid en gratis hotellnatt när du har bokat 10 hotellnätter totalt. Du kan därför som frekvent resare spara mycket pengar genom att använda dig av Hotels.

Den nordiska hotellbokningssajten Nordic Choice Hotels erbjuder mer än 200 olika kvalitetshotell i Norden. Franchisekedjan ägs av hotellkungen Petter Stordalen och sajten är perfekt att använda om du letar efter kvalitetshotell i Norden. På Nordic Choice Hotels kan du dessutom hitta några av de trendigaste hotellen såsom Clarion Post Hotel i Göteborg. 

Fördelar: Erbjuder några av de bästa kvalitetshotellen i Norden till konkurrenskraftiga priser. Det är således en perfekt hotellbokningssajt att använda om du letar efter lyxigare alternativ till din resa i Europa. 

Bra att veta: Bokningssajten erbjuder 5% rabatt på boenden om du är medlem hos dem. Du kan dessutom samla poäng och få gratis hotellnätter. Om du därför reser mycket i, framförallt, Norden kan Nordic Choice Hotels vara en riktigt användbar hotellbokningssajt för dig. 

Ett givet alternativ om du letar efter bra boende i Europa är att använda dig av den välkända hotellkedjan Radisson Hotels. Kedjan har en sida som är enkel att navigera sig runt på och dessutom är de flesta av hotellen både prisvärda och centralt belägna. Hotellbokningssajten erbjuder hotell runt om i nästan hela Europa och som medlem kan du få fler riktigt bra förmåner. 

Fördelar: Prisvärda hotell runt om i hela Europa. Erbjuder bra medlemsförmåner. 

Bra att veta: Hotels har riktigt bra medlemserbjudanden såsom att det erbjuder olika medlemsnivåer där du beroende på hur många poäng du samlar in får olika förmånliga erbjudanden.

Hotellbokningssajten Booking.com är kanske en av de mest välkända bokningssajterna. Företaget Booking har funnits sedan 1996 och har vuxit och blivit en av de största aktörerna på hotellbokningsmarknaden. Sidan är enkel att använda och du kan både hitta både billiga och mer exklusiva hotell. Du kan dessutom boka andra typer av korttidsboende såsom lägenheter, villor och hostel.

Booking är riktigt användbar i Europa där utbudet är stort och bra. Sidan kan dessutom rekommenderas starkt om du vill hitta bra budgethotell i storstäder. Om du exempelvis vill hitta billiga hotell i Stockholm, är Booking ett bra alternativ.  

Fördelar: Erbjuder ett stort utbud av olika typer av boenden runt om i hela Europa.

Bra att veta: Som medlem i Bookings Genius-program kan du tjäna poäng på alla dina boenden. Bonuspoängen kan användas till uppgraderingar och andra förmåner vilket kan vara användbart om du reser mycket och behöver boka hotell ofta.

Om du ska ut och tågluffa, eller letar efter budgethotell i storstäder, är Hostelworld en bra hotellbokningssajt. Hostelworld erbjuder framförallt hostels men även enklare hotell runt om i hela Europa. Sajten är enkelt att använda och har ett bra ratingsystem vilket gör att du enkelt kan se vilka boenden som är populära och prisvärda. 

Fördelar: Hotellbokningssajten erbjuder prisvärda boenden för budgetresenären som gärna vill bo centralt men till ett lägre pris.

Bra att veta: Hostelworld ger dig möjlighet att avboka din bokning gratis om du gör det 7 dagar före ankomst.

Hotellnätterna i SEK?

Är du osäker på vad hotellnätterna kostar i SEK? Med hjälp av vår valutomvandlare kan du enkelt omvandla alla europeiska valutor till svenska kronor.

Comments are closed.